آمریکایی ها 80 سال پیش برای تفاخر و خودنمایی، "گلدن گيت" یا "دروازه طلایی" را به عنوان بزرگترین پل آن روز دنیا ساختند؛ اما حالا هر ساله افراد زیادی برای اینکه خودشان را به آغوش مرگ بسپارند روی این پل قدم می‌گذارند و گلدن گیت آنها را به کام مرگ می کشاند.

به گزارش خبرنگار دیپلماسی عمومی مشرق، آمریکایی ها برای آنکه عظمت و شوکت تمدن و توان مهندسی خود را به رخ جهانیان بکشانند؛ و براساس قاعده "بیلدینگ دیپلماسی" (building diplomacy) مردم جهان را تحقیر و برای آنها خودنمایی کنند؛ در دهه 30 قرن نوزدهم تصمیم به ساخت بزرگترین پل جهان گرفتند و افتخار این فخرفروشی به مهندس مشهور جوزف استراس سپرده شد. وی پيش از آن، طراحي 400 پل متحرك را انجام داده بود.

آنها در مدت 4 سال، 35ميليون دلار برای ساخت پل "گلدن گيت" یا "دروازه طلایی" در سانفرانسيسكو هزينه کردند و در طول این مدت نزدیک به 30 کارگر برای ساخت چنین افتخاری جان خود را از دست دادند و به خاطر وزش بادهای شدید به اعماق آب سقوط کردند.

حالا پس از گذشت 80 سال از عمر این پل، ساكنين شهر سانفرانسيسكو آن را نماد شهر خود به حساب مي‌آورند. سانفرانسيسكو نقش كليدي را در برقراري ارتباط و اتصال نقاط مختلف دارد و در واقع به استثناي پل بروكلين هيچ پلي در آمريكا به اندازه اين پل از اهميت و محبوبيت برخوردار نيست.

اما  این دروازه پر افتخار و طلایی، حالا دیگر یکی از مکان‌هایی است که بازدید از آن به گردشگران توصیه نمی‌شود. این پل بین مردم منطقه با نام پل خودکشی شناخته می‌شود؛ چرا که افراد زیادی در طول سال برای خودکشی به آنجا می‌روند و با پریدن به درون رودخانه زیر پل به زندگی‌شان خاتمه می‌دهند.


اين پل متحرك 4200 فوت طول دارد و ارتفاع آن از سطح آب 220 فوت است و دو برجي كه در طول اين پل ساخته شده‌اند 746 فوت ارتفاع دارند. این ارتفاع تقریبا منحصر به فرد، برای آمریکایی هایی که از زندگیشان خسته شده اند، این فرصت را فراهم می کند تا زندگی شان را با سقوط از این پل خاتمه دهند.


آخرین آمارها می گویند تا به حال 1200 نفر روی پل سانفرانسیسکو دست به خودکشی زده‌اند. داستان‌ خودکشی های مردم سانفرانسیسکو اولین بار توسط تد فریند در مقاله ای تحت عنوان Jumpers"" در سال 2003 در نیویورکر به چاپ رسید و سپس باعث شد که اریک استیل (Eric Steel) مستندساز انگلیسی تبار، مستندی درباره آن بسازد.


وی در سال 2006 به مدت چند ماه از تمام اتفاقاتی که روی پل می‌افتاد فیلمبرداری نمود و در نتیجه ای عجیب در فیلم، خودکشی 23 نفر ضبط شده بود. این مستند جنجالی همان سال، با نام پل (Bridge) منتشر شد.


اریک استیل (Eric Steel) مستندساز انگلیسی تبار

به جز گلدن گیت، پل یادبود جورج واشنگتن در سیاتل هم به عنوان دومین پل مرگبار آمریکا، بازدیدکننده‌های زیادی را به این منطقه می‌کشاند.

بگذریم از آنکه آنگلوساکسون های لندن نشین هم یکی از همین پلها را دارند و حالا پل هارنسی‌لین لندن هم از قافله دیگر پل‌های مرگبار جهان گوی سبقت را ربوده و در خودکشی برای خود اسم و رسمی دست وپا کرده است.

هر سال افراد زیادی برای اینکه خودشان را به آغوش مرگ بسپارند روی این پل قدم می‌گذارند.


نویسنده: اسماعیل ارجمندی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۲:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۲
    1 0
    چقدر بدبختن! عجب تفاخری!!
  • جمال ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۲
    1 1
    اگه کسی از رو برج میلاد خوش را بندازه پایین پس دیگه باید گفت برج میلاد باعث بدبختیه
  • میلاد ۰۰:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۳
    0 0
    کف کردم... ملت چه باکلاس کار می کنن...راستی ما از این باکلاسی ها چقدر داریم؟؟!!!.....
  • ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۸
    1 0
    عزیزم اونایی که توی آمریکا خودکشی می کنن از بدبختیه ولی توی ایران اگه کسی بخواد بره برج میلاد و باید هوار هزار تومن پول که دیگه در اون صورت اصلا بدبخت نیست
  • پریسا ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۰
    0 0
    ناشناس باید بنویسی چقدر بدبختید نه بد بختین !!!؟؟؟اقای یا خانم خوشبخت اسمت را میگذاشتی ببینیم این خوشبخت لااقل نامش چیست ناشناس بودن در خور ادم خوشبختی همانند تو نیست بعد هم مشخص نکردی منظورت از بدبختها کی بوده
  • آقايي ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۸
    2 0
    واقعا به خاطرات اين طرز افكار متاسفم، كه درمورد يك بناي مهم معماري اينطوري نوشته ميشه.
  • Architect ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    پل گلدن گیت که با هزینه ۳۵ میلیون دلار ظرف مدت ۴ سال در سانفرانسیسکو ساخته شد، شمال این شهر را به جنوب آن متصل می‌کند. این پل در ۲۸ می سال ۱۹۳۷ ساعت ۱۲ بعدازظهر به روی وسایل نقلیه باز شد. این پل متحرک ۴۲۰۰ فوت طول دارد و سال‌هاست که مستحکم پابرجا مانده است. ارتفاع این پل از سطح آب ۲۲۰ فوت و وزن آن ۸۸۷۰۰۰ تن است. دو برجی که در طول این پل ساخته شده‌اند ۷۴۶ فوت ارتفاع دارند. در سال ۱۹۹۷، حدود ۴۱۳۸۱۰۰۰ وسیله نقلیه از روی این پل عبور کردند. ۳۰ نفر در هنگام ساخت این پل از روی آن سقوط کردند و به دلیل وزش بادهای شدید، کارگران در هنگام ساخت آن با مشکلات بسیاری مواجه شدند. ساکنین شهر سانفرانسیسکو این پل را نماد شهر خود به حساب می‌آورند. داستان‌ها و مسایل عجیب و جالبی در مورد این پل وجود دارد. این پل علی رغم نام خود (گلدن گیت به معنی دروازه طلایی) به رنگ طلایی نیست ولی برخی معتقدند که این پل هر سال رنگ می‌شود، در حالی که این امر حقیقت ندارد و تاکنون فقط دو بار رنگ شده است: یک بار در سال ۱۹۳۷ و بار دیگر در فاصله سال‌های ۱۹۹۵ _ ۱۹۶۵. گفته می‌شود که پل گلدن گیت بزرگ‌ترین پل دنیاست. البته این امر در فاصله سال‌های ۱۹۳۷ تا ۱۹۶۴ صحت داشت ولی با ساخت پل ورازانو نروزبین بروکلین و جزیره استیتن در نیویورک، گلدن گیت دیگر در زمره طولانی‌ترین پل معلق دنیا به شمار نمی‌آمد. ابتکار مهندس مشهور جوزف استراس بود که پیش از این طراحی ۴۰۰ پل متحرک را برعهده داشت. ایرونیگ مارو، مهندس معمار و مهندس چارلز آلتون الیس و لئون مویسیف از طراحان پل در اجرای این پروژه بزرگ مشارکت داشتند. ساخت این پل از ۵ ژانویه سال ۱۹۳۳ شروع شد و در آوریل ۱۹۳۷ به پایان رسید و در ۲۷ می همان سال برای تردد عابران پیاده آزاد شد. این پل تنها راه خروجی سانفرانسیسکو به سمت شمال است و از ۶ مسیر مخصوص تردد وسایل نقلیه و دو مسیر محل عبور عابران پیاده در هر دو طرف تشکیل شده است در اول سپتامبر سال ۲۰۰۲ عوارض تردد از روی این پل برای وسایل نقلیه موتوری از ۳ دلار به ۵ دلار افزایش یافت. دوچرخه، موتور و عابر پیاده از پرداخت عوارض معاف هستند. محدودیت سرعت حرکت روی پل گلدن گیت در اول اکتبر سال ۱۹۸۳ از ۹۰ کیلومتر در ساعت به ۷۰ کیلومتر در ساعت کاهش یافت. رنگ این پل نارنجی متمایل به قرمز است که این رنگ برای هماهنگی این پل با محیط اطراف خود و جلوه بیشتر آن در مه و غبار (که از شرایط آب و هوایی ویژه آن منطقه است) انتخاب شده است. این پل از نظر زیبایی‌شناسی و معماری در نوع خود منحصر به فرد است. در ماه جون سال ۲۰۰۱ انجمن مهندسان عمران آمریکا چند بنا را با نام «بناهای هزاره» معرفی کردند. این بناها عبارت بودند از کانال پاناما، ساختمان ایمپایراستیت و پل گلدن گیت. متاسفانه شماها یاد گرفتید چرت و پرت بنویسید!! از معماری چیزی نمیدونید فقط حرف میزنید! من خودم یک فرد مذهبی هستم اما خاک عالم تو سرت با این طرز تفکرتون که آبروی انقلابی هارو هم بردید... همین بس که ایرانیا فقط هارتو پورت بلدن! از نظر شماها هرچیزی که تو یه کشور دیگه ساخته میشه یا فراماسونریه یا کاملا شیطانی،بله معمار ماسونر هم داریم ساختمان شیطانی هم داریم دلیل نمیشه هرچیزی رو به کون فراماسونری یا شیطانی یا بدبختی کشورای دیگه بچسبونیم... طرز فکرتونو درست کنید آبروی یک مسلمان رو نبرید...
  • hldv ugd ۰۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۲
    0 0
    واقعا پل قشنگییه ولی ما ایرانی ها بهخار سیاست ازش بد می گیم می تونین شما چنین پلی بسازید فک نکنم شما فعلا مسکن مهر تون رو تموم کنید
  • سجاد ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۸
    0 0
    فقط متاسفم از این طرز فکر انشاا... روزی برای دیدن همین برج به آمریکا میرم
  • ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۳
    0 0
    یه پل ساختند تک در دنیا، که نماد شکار مهندسی است، کارآمد، و

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس